Overzicht

Klik hier om het uurrooster te bekijken.

Yoga

Wil je op een sportieve manier ontspannen en werken aan je flexibiliteit en kracht? Kom dan naar de yoga lessen!

We werken door het jaar aan yoga-poses, ademhalingsoefeningen en meditatie. 

De lessen gaan door in de judozaal op het 1e verdiep naast de turnhal op zaterdag van 11:15 tot 12:15.

Minimumleeftijd: 16+

Kleuters

Kinderen uit het 1ste kleuterklas zijn welkom samen met 1 van de ouders in kleutergym 1. Hierin gaan de kinderen samen met de ouders al de turntoestellen verkennen.

Kinderen uit het 2de kleuterklas kunnen terecht in kleutergym 2. Hier gaan de kinderen zonder de ouders al spelend leren klimmen en klauteren over de turntoestellen.

Kinderen uit de 3de kleuterklas kunnen terecht in enerzijds jongens kleuters 3 en anderzijds meisjes kleuters 3. De kinderen leren de eerste basisoefeningen uit de gymnastiek.

Jongens kleuters 3 turnen 2x per week.

Meisjes kleuters 3 kunnen 1x of 2x per week komen turnen.

Men kan zich ook inschrijven voor kleuterballet. Dit start vanaf de 2de kleuterklas. Deze les duurt 45 min en vindt 1x per week plaats.

Toestelturnen meisjes

Toestelturnen is de hoofddiscipline in OTV. In dit onderdeel van de gymnastiek trainen de gymnasten op 4 verschillende toestellen: de sprong, de vloer, de barre en de balk. Elk van deze toestellen brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Op de sprong is explosiviteit belangrijk, op de balk is dit vooral evenwicht. Op de vloer komt vooral techniek aan bod en aan de barre… kracht!

Vanaf het 1ste leerjaar kunnen meisjes starten met toestelturnen.

De 7-8 jarigen worden opgeleid via het programma Gymtopia. In gymtopia 1 (1ste leerjaar) kan je kiezen voor 3u, 4u of 6u trainen in de week. In gymtopia 2 (2de leerjaar) kan je kiezen uit 3u, 4u en 8u in de week. Instappen in groepen hoger dan 3u in de week kan enkel na een testtraining. Gymptopia zorgt voor een algemene ontwikkeling en vergemakkelijkt de overgang tussen de verschillende groepen. De gymtopia groepen nemen deel aan enkele ‘happenings’ doorheen het jaar waar de gymnasten hun talenten kunnen demonstreren. Meer uitleg vind je op deze site.

Recreatief: Indien je kind recreatief wil turnen kan het terecht in een Gymstars groep vanaf het 3de leerjaar. In deze groepen vormt het Gymstars-programma van de Gymfed de basis van de lessen. Deze trainen 2x per week.

Recreatieve competitie: Na selectie kan je kind ook aan recreatieve wedstrijden meedoen. Hiervoor kan je terecht in een TTM groep. Kinderen van het 3de leerjaar en ouder kunnen in deze groepen terecht.

Competitief: Na een selectietraining kan je kind ook aan wedstrijden doen. Hier hebben we enkele onderverdelingen afhankelijk van de leeftijd en niveau.

    1. Gymtopia 1 (6u): Dit is een voorbereidende groep voor meisjes uit het 1ste leerjaar. Er wordt 3x in de week getraind.
    2. Gymtopia 2 (8u): Wedstrijdgroep voor meisjes van het 2de leerjaar. Er wordt 3x per week getraind.
    3. I9: Wedstrijdgroep voor meisjes van het 3de leerjaar. Er wordt 4x per week getraind.

    4. Na het 4de leerjaar worden de gymnasten geselecteerd op niveau, namelijk op A of B niveau. Na het 5de leerjaar komt daar een extra niveau bij, het C niveau.

A niveau 

A10/11/12:  Wedstrijdgroep voor meisjes vanaf het 4de leerjaar. Er wordt 5x in de week getraind.

1

1

1

1

B niveau

B10/11: Wedstrijdgroep voor meisjes van het 4de en 5de leerjaar. Er wordt 4x in de week getraind.

B-ploeg: Wedstrijdgroep voor meisjes vanaf het 6de leerjaar en ouder. Er wordt 5x in de week getraind.

C niveau

C-13: Wedstrijdgroep voor meisjes van het 5de en 6de leerjaar. Er wordt 3x in de week getraind.

C+13: Wedstrijdgroep voor meisjes van 13 jaar en ouder. Er wordt 3x in de week getraind.

Toestelturnen jongens

De jongens trainen op 6 verschillende toestellen: de sprong, de grond, de ringen, de herenbrug, de rekstok en het paard! 

Vanaf het 1ste leerjaar kunnen de jongens starten met toestelturnen.

Dit jaar starten we met een nieuw programma Gymtopia voor 7-8 jarigen. In gymtopia 1 (1ste leerjaar) train je 4u in de week. In gymtopia 2 (2de leerjaar) train je 6u in de week. Gymptopia zorgt voor een algemene ontwikkeling en vergemakkelijkt de overgang tussen de verschillende groepen. De Gymtopia groepen nemen deel aan enkele ‘happenings’ doorheen het jaar waar de gymnasten hun talenten kunnen demonstreren. Meer uitleg vind je op deze site.

 

Recreatieve competitie: Na selectie kan je kind ook aan recreatieve wedstrijden meedoen. Hiervoor kan je terecht in een TTJ (voor jongens) groep. Kinderen van het 3de leerjaar en ouder kunnen in deze groepen terecht.

1. Gymtopia 1: Wedstrijdgroep voor jongens uit het 1ste leerjaar. Er wordt 2x per week getraind (4u).

2. Gymtopia 2: Wedstrijdgroep voor jongens uit het 2de leerjaar. Er wordt 2x per week getraind (4u).

3. TTJ 3, 4 en 5: Wedstrijdgroep voor jongens vanaf het 3de leerjaar. Er wordt 2x per week getraind (3u en 4u).

Competitie: Na selectie kan je kind ook in een competitie groep terecht komen. Hier train je minstens 6u in de week. 

  1. Pupillen I8 +  I9: Wedstrijdgroep voor jongens uit het 2de en 3de leerjaar. Er wordt 3x per week getraind (6u).
  2. B10-11-12 Jongens: wedstrijdgroep voor jongens uit het 4de, 5de en 6de leerjaar. Er wordt 4x per week getraind (8u).

Tumbling

Is het jouw droom om lange reeksen flikken, schroeven en salto’s te springen? Dan is tumbling zeker iets voor jou! In deze groep wordt er getraind op snelheid, kracht en vormspanning om zo de vele roterende bewegingen onder controle te krijgen! Je moet wel eerst aan een selectietraining deelnemen voor je je kan inschrijven!

Recreatief: 

Recrea: Groep voor jongens en meisjes vanaf het 5de leerjaar. Er wordt 2x in de week getraind.

Competitie: Er wordt 3x of 4x per week getraind

Trampoline

Is trampoline jouw favoriete turntoestel en zit je al in het 5de leerjaar of hoger? Indien jouw antwoord ja is, is de trampoline groep zeker iets voor jou! Hier wordt er geoefend op alle soorten salto’s en dergelijke op verschillende soorten trampolines. 

Beginners: Groep voor jongens en meisjes vanaf het 5de leerjaar. Er wordt 1x per week getraind.

Gevorderden: Groep voor jongens en meisjes vanaf het 5de leerjaar. Er wordt 1x per week getraind.

Freerunning

In OTV kan je ook aan freerunnning doen. In deze sport probeer je op een vlotte manier over allerlei obstakels te springen. Dit kan men doen door speciale tricks en flips uit te voeren! Onze freerunners leren deze spectaculaire trucjes eerst in de turnzaal en gaan deze hierna buiten uit proberen! Klik hier om naar de instagram pagina van de Freerunning te gaan!

Beginners: Groep voor jongens en meisjes vanaf 11 jaar. Er wordt 1x in de week getraind. 

Gevorderden: Gevorderde freerunners voor jongens en meisjes vanaf 11 jaar. Er wordt 1x in de week getraind.

Volwassenen gymnastiek

Ben je ex-gymnast of student LO of wil je gewoon kennis maken met de gymnastiek? Dan kan je op donderdag avond je een volledig uur uitleven op de turntoestellen! De training bestaat uit een gemeenschappelijke opwarming en daarna mag je vrij of met begeleider oefenen op de turntoestellen!

Onderhoudsgymnastiek

Wil je gezond en fit door het leven gaan? Kom dan op woensdag een uurtje in groep turnen! De lessen bestaan uit verschillende oefeningen op de vloer: kracht, lenigheid en vormspanningsoefeningen komen aan bod!

Senioren gym

Ben je 60+ en wil je op een medisch verantwoorde manier bewegen?

Gebruik makend van de splinternieuwe turnhal en haar toestellen, werken we samen aan je conditie, spierkracht en lenigheid. Uitvalspassen op de trampoline, arm- en rugspieren versterken aan de lage rekstok, lenigheid onderhouden aan het sportraam, kennis maken met de valput, evenwicht  oefenen op de lage balk,… de mogelijkheden zijn eindeloos. De lesgever past de oefeningen aan op ieders niveau en houdt rekening met beperkingen (arthrose, prothese, conditieverlies door behandelingen of ziekte,… ) van de deelnemers.

De lessen worden gegeven door Katrien DecoussemakerLicentiaat Kinesitherapie op maandag.

Zij heeft 15 jaar ervaring in de ouderensector en is tevens valpreventiereferente van het Expertisecentrum val- en fractuurpreventie Vlaanderen. 

Misschien eindig je wel zoals Johanna Quaas, de oudste gymnast ter wereld!

Dans

In OTV Nazareth hebben we ten slotte ook enkele dansgroepen. Deze lessen gaan niet door in de turnhal maar vinden plaats in CC de Zwaan in Nazareth. Soms zijn er echter kleine aanpassingen dus volg zeker de facebook pagina OTV Dans 

Kleuterballet: Deze groep start vanaf de 2de kleuterklas. Deze training duurt 45 min en vindt 1x per week plaats.

Ballet: Kinderen vanaf het 1ste leerjaar tot 6de leerjaar kunnen 1x in de week dansen in deze groep.

Ballet middelbaar: Jongeren vanaf het 1ste middelbaar kunnen 1x in de week dansen in deze groep.

Kidsdance 1: Groep voor kinderen uit het 1ste tot 3de leerjaar. 

Kidsdance 2: Groep voor kinderen uit het 4de tot 6de leerjaar.

Kidsdance 3: Groep voor kinderen uit het 1ste en 2de middelbaar.

Dans jeugd: Groep voor jongeren uit het 3de tot 6de middelbaar.